Изказване на боксьора Александър Поветкин предизвика смесени реакции в Русия, след

...
Изказване на боксьора Александър Поветкин предизвика смесени реакции в Русия, след
Коментари Харесай

Разнопосочни реакции в Русия: Александър Поветкин подкрепя Усик в боя му срещу Фюри

Изказване на боксьора  Александър Поветкин провокира смесени реакции в Русия, откакто застана на страната на украинския боксьор Олександър Усик, който печели за „ популярност на Украйна “.

Сблъсъкът сред Тайсън Фюри и Усик, който ще излъчи първия безспорен международен първенец в тежка категория след Ленъкс Люис, беше отсрочен поради аркада на Фюри по време на спаринг . За мача беше планувана нова дата.

Двамата излизат един против различен на 18 май в Саудитска Арабия

„ Аз се боря за завещание, не за пари. Не е имало обединителна борба в тежката категория от 1999 година, когато Ивендър Холифийлд се би с Ленъкс Луис. Защитата на купите значи доста за мен. Знам историята “, разгласи Усик по време на конференцията с Фюри.

Три месеца ще се възвръща, предвижда последният безспорен първенец в тежка категория Ленъкс Луис

Поветкин призна, че в борбата ще поддържа Олександър Усик. Поветкин сподели, че „ все пак Усик е славянин “ и „ човек от един народ “.

Победите на Усик на кръга са придружени и с тематиката за войната в Украйна.

„ Искам да благодаря на мъжете, които пазят Украйна сега. Искам да благодаря на Полша за поддръжката към страната ни. Искам да донеса популярност на Украйна “, сподели боксьорът преди последната си победа, провокирала сериозен скандал, против британеца Даниел Дюбоа .

А след отбраната на поясите украинският президент Володимир Зеленски насочи обръщение:

„ Тази вечер във Вроцлав е доста специфична. Украинци, британци, поляци и хора от целия свят поддържат Украйна в 550-ия ден от началото на огромната съветска инвазия поради силата, на която ще станете очевидци. Силата на нашия народ е равносилна на тази на великия Олександър Усик, а мощта на нашите съдружници е солидна колкото тази на Даниел Дюбоа “.

По проект Усик, който държи три шампионски пояса, и Фюри, който има един, трябваше да излязат на кръга в столицата на Саудитска арабия в средата на февруари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР